ZA javni lekarniški sistem
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Poslanke in poslanci so na novembrski plenarni seji potrdili spremembe Zakona o lekarniški dejavnosti, ki ga je v parlamentarno proceduro vložila poslanska skupina Stranke modernega centra. S sprejetjem novele zakona se na slovenskem trgu dobave zdravil ohranja vsaj minimalna konkurenca med domačimi in tujimi dobavitelji zdravil.

Slednji so sicer slovenske pravne osebe, vendar  v tuji lasti. Zato je pomembno, da vemo komu gre dobiček, ki ga ustvarijo dobavitelji zdravil. Dobički lastnih dobaviteljev zdravil bi ob nespremenjenem lastništvu tudi od 1. januarja dalje ostajali še vedno na razpolago javnemu lekarniškemu zavodu za njegov nadaljnji razvoj in še boljše izobraževanje zaposlenih v lekarnah.

Ne moremo si dovoliti, da bi bili za oskrbo z zdravili in pripomočki za lajšanje bolečin v celoti odvisni zgolj od tujih dobaviteljev. Smo proti temu, da bi tuji kapital prevladal nad javnim interesom.

S spremembo zakona se odpravlja prepoved ustanavljanja lastnih dobaviteljev s strani javnih lekarniških zavodov in samoupravnih lokalnih skupnosti. Tako smo želeli doseči cilj, da bi se v prihodnje še vedno zagotavljala kontinuirana in stabilna oskrba prebivalstva z zdravili, ki bo dostopna prav vsem prebivalcem Slovenije.

V stranki Konkretno smo ZA javni lekarniški sistem, ZA neodvisnost farmacevtov in ZA razvoj lekarniške dejavnosti. Prepričani smo, da dobička lastnih dobaviteljev, ki so jih ustanovile lokalne skupnosti ali javni lekarniški zavodi, ne moremo kar prepustiti zasebnikom in tujim multinacionalkam

Slike članka
Zadnje objave
Na slovenskem paviljonu poslovni forum "Green Star"
Ministrstvo za javno upravo podelilo priznanja CAF za leto 2021
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Najbolj obiskano
1
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
2
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
3
Stranka Konkretno s konkretnim podmladkom 
4
Dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju pravosodja
5
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja