Državni sekretar Zlatko Ratej na vladnem obisku Gorenjske regije
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Državni sekretar na Ministrstva za pravosodje, Zlatko Ratej je v okviru vladnega obiska na Gorenjskem obiskal pravosodne deležnike v regiji.

Najprej je obiskal okrožno sodišče v Kranju, kjer je z vodstvom sodišča spregovoril o aktualnih kadrovskih in prostorskih izzivih na sodišču ter prihajajočih digitalnih izboljšavah. Ena od prioritet Ministrstva za pravosodje je investicijsko vzdrževanje objektov pravosodnih organov, v sklopu katere so bili letos za Okrožno in Okrajno sodišče v Kranju zgrajeni sistemi javljanja požara in klica v sili. V teku je še priprava projektne dokumentacije za energetsko prenovo sodne stavbe v Kranju, vključno s predvideno izgradnjo dvigala.

Podobnih tem so se dotaknili tudi na Okrožnem državnem tožilstvu v Kranju, kjer so državnemu sekretarju predstavili delo in dosežke preteklega leta ter se v razpravi dotaknili še probacije in alternativnih oblik kazenskega pregona in sodelovanja s policijo.

Prav tako je v teku večja investicija na Okrajnem sodišču na Jesenicah in sicer obnova sodne stavbe. Cilj prenove je  zagotoviti sodobne delovne pogoje in potrebno stopnjo varnosti zaposlenim in obiskovalcem. Gre za celovito energetsko, konstrukcijsko, instalacijsko in funkcionalno obnovo objekta, ki bo zajemala tudi izvedbo za gibalno ovirane osebe, izgradnjo dvigala, ter preureditev sanitarij za potrebe gibalno oviranih oseb. Ministrstvo je zagotovilo potrebna finančna sredstva v višini treh milijonov evrov, obnova pa naj bi bila zaključena najkasneje v letu 2023.

Vladni obisk Gorenjske regije je državni sekretar zaključil na Okrajnem sodišču v Radovljici, kjer so poleg tekočih zadev med drugim obravnavali tudi novo sodniško zakonodajo. V sklopu projekta »Učinkovito pravosodje« je Okrajno sodišče v Radovljici letos prejelo še komplet videokonferenčne in pripadajoče opreme, s čimer delo sodnikov in sodnega osebja lahko potekalo lažje in hitreje. 

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Tesnejše sodelovanje med EU in ZDA bo prispevalo k večji varnosti v EU in svetu
2
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
3
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
4
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
5
Alojz Kovšca
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja