Državni sekretar Zlatko Ratej na vladnem obisku Gorenjske regije
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Državni sekretar na Ministrstva za pravosodje, Zlatko Ratej je v okviru vladnega obiska na Gorenjskem obiskal pravosodne deležnike v regiji.

Najprej je obiskal okrožno sodišče v Kranju, kjer je z vodstvom sodišča spregovoril o aktualnih kadrovskih in prostorskih izzivih na sodišču ter prihajajočih digitalnih izboljšavah. Ena od prioritet Ministrstva za pravosodje je investicijsko vzdrževanje objektov pravosodnih organov, v sklopu katere so bili letos za Okrožno in Okrajno sodišče v Kranju zgrajeni sistemi javljanja požara in klica v sili. V teku je še priprava projektne dokumentacije za energetsko prenovo sodne stavbe v Kranju, vključno s predvideno izgradnjo dvigala.

Podobnih tem so se dotaknili tudi na Okrožnem državnem tožilstvu v Kranju, kjer so državnemu sekretarju predstavili delo in dosežke preteklega leta ter se v razpravi dotaknili še probacije in alternativnih oblik kazenskega pregona in sodelovanja s policijo.

Prav tako je v teku večja investicija na Okrajnem sodišču na Jesenicah in sicer obnova sodne stavbe. Cilj prenove je  zagotoviti sodobne delovne pogoje in potrebno stopnjo varnosti zaposlenim in obiskovalcem. Gre za celovito energetsko, konstrukcijsko, instalacijsko in funkcionalno obnovo objekta, ki bo zajemala tudi izvedbo za gibalno ovirane osebe, izgradnjo dvigala, ter preureditev sanitarij za potrebe gibalno oviranih oseb. Ministrstvo je zagotovilo potrebna finančna sredstva v višini treh milijonov evrov, obnova pa naj bi bila zaključena najkasneje v letu 2023.

Vladni obisk Gorenjske regije je državni sekretar zaključil na Okrajnem sodišču v Radovljici, kjer so poleg tekočih zadev med drugim obravnavali tudi novo sodniško zakonodajo. V sklopu projekta »Učinkovito pravosodje« je Okrajno sodišče v Radovljici letos prejelo še komplet videokonferenčne in pripadajoče opreme, s čimer delo sodnikov in sodnega osebja lahko potekalo lažje in hitreje. 

Slike članka
Zadnje objave
Na slovenskem paviljonu poslovni forum "Green Star"
Ministrstvo za javno upravo podelilo priznanja CAF za leto 2021
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Najbolj obiskano
1
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
2
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
3
Stranka Konkretno s konkretnim podmladkom 
4
Dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju pravosodja
5
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Sorodne vsebine
Minister Marjan Dikaučič: Dobre kocke v prave roke
Sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodnih taksah
Tesnejše sodelovanje med EU in ZDA bo prispevalo k večji varnosti v EU in svetu
Velik napredek na področju digitalizacije pravosodja v času slovenskega predsedovanja Svetu EU
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja