Slovenija premore ogromno znanja in inovacij
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
EXPO 2020 v Dubaju

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je obiskal EXPO 2020 v Dubaju, kjer je imel pester program in predstavljal pomembne dosežke Slovenije s področja digitalne preobrazbe in umetne inteligence. 

Kot pravi minister Koritnik: »Digitalna transformacija ima potencial, da postane gonilna sila napredka naše družbe. EXPO 2020 Dubaj pa je odlična priložnost, da pokažemo svetu, da Slovenija premore ogromno znanja in inovacij.« 

V teh dneh je obiskal paviljone Pakistana, Saudove Arabije, Rusije, Japonske in Hrvaške. Na slovenskem paviljonu pa je otvoril poslovni forum slovenskih IT podjetij in sodeloval na panelu o uporabi podatkov, ki sta ga organizirala Gospodarska zbornica Slovenije in SPIRIT.

Srečal se je s predstavniki tujih vlad in Slovenijo predstavljal s ponosom in konkretnimi rešitvami, ki jih imamo na področju javne uprave, digitalizacije in umetne inteligence. 

Dvostranska srečanja je imel z državnima ministricama Vlade Združenih arabskih emiratov, in sicer z ministrico za razvoj in prihodnost Ohoud Al-Roumi ter ministrico za napredne tehnologije Sarah Al-Amiri. Srečal se je tudi s predstavnikoma srbske vlade Brankom Ružićem, prvim podpredsednikom Vlade Republike Srbije in ministrom za izobraževanje ter Gordano Čomić, ministrico za pravice manjšin in socialni dialog.

Kot govorec je nastopil na konferenci o tehnologiji veriženja blokov in umetni inteligenci, kjer je izpostavil, da je Slovenija, v zadnjih letih, dosegla pomemben napredek na tem področju in pohvalil slovenske znanstvenike in raziskovalce. 

Udeležil se je tudi predstavitve nove storitve Ineor AI Business, ki omogoča nadgradnjo poslovnih rešitev z najsodobnejšimi tehnologijami umetne inteligence. Minister je ob tem dodal: »Prepričan sem, da sta umetna inteligenca ter inovativne in konkretne rešitve jedro uspešnega upravljanja podatkov in osrednji del digitalne preobrazbe. Zelo smo lahko ponosni na slovenska podjetja kot je Ineor, ki z nami soustvarjajo prihodnost.«

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
2
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
3
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
4
Zdravko Počivalšek
5
Gospodarski minister Počivalšek: »Strategija, da vlagamo v ljudi in podjetja je pravilna«
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja