Uspešno leto 2021 na področju športa 
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
dr. Simona Kustec: ''Ste ambasadorji svetle prihodnosti''

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta  v Predsedniški palači sprejela najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021.


Ministrica prof. dr. Simona Kustec je vsem zbranim športnicam in športnikom najprej iskreno čestitala za izjemno leto 2021, s katerim so se vpisali v zgodovino Slovenije in v srca navijačev. "Ste izjemni ambasadorji Slovenije, ambasadorji svetle prihodnosti, nam vsem v zgled in vzor mladim, da imajo željo po zmagi in da vztrajajo na njihovih športnih poteh,« je med drugim na sprejemu dejala ministrica prof. dr. Simona Kustec.


Slovenski športniki so letos, na Olimpijskih igrah v Tokiu, osvojili pet odličij, še dve na paralimpijskih igrah, 10 odličij so osvojili na svetovnih prvenstvih ter dosegali številne odlične dosežke tudi na drugih mednarodnih tekmovanjih. 

Leto 2021 je bilo uspešno tudi na področju športne politike. Slovenija, ki v drugi polovici leta predseduje EU, je na področju športa dosegla zgodovinski mejnik. Evropski ministri in ministrice, pristojni za šport, so konec novembra sprejeli  Resolucijo o Evropskem modelu športa.

Slovenija je v času predsedovanja Svetu EU vzpodbudila tudi razpravo o dvojni karieri za športnike, ki je tudi v okviru delovnega načrta EU za šport za obdobje 2021–2024 ena od ključnih tem in prednostno področje EU za varovanje integritete in vrednot v športu. V prihodnje si bomo v Sloveniji še naprej prizadevali najti boljše rešitve za opolnomočenje športnikov ne samo v času športnikove kariere, ampak tudi ob prehodu na trg delovne sile po koncu športne kariere.

Foto: MIZŠ

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
3
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
4
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
5
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja