Minister Marjan Dikaučič: Dobre kocke v prave roke
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Na Ministrstvu za pravosodje so  Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček donirali komplete unikatnih lesenih kock Dobra roka. Kocke izdelujejo zaprte osebe v več slovenskih zaporih. Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je skupaj s predstavniki Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček doniral komplete unikatnih lesenih kock Dobra roka.

Ob priložnostni donaciji je sodeloval tudi direktor Iztok Suhadolnik, ki je v družbi uporabnikov Centra Sonček Šiška in zaposlenih predstavil programe ter delovanje zveze, ki je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva. V društvih povezuje preko 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove svojce ter strokovne sodelavce.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, predstavniki Zveze Sonček so z ministrom izmenjali vtise in praznično voščilo, preizkusili pa so se tudi v grajenju stolpa iz ravnotežnostnih kock. Kompleti kock bodo v nadaljevanju podarjeni otrokom iz društev, pod okriljem zveze.

S praznično donacijo sta si na simboličen način podali Dobri roki skupina otrok s cerebralno paralizo in zaporniki, ki so kocke izdelovali v različnih zavodih. Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase. Spodbujajo in opolnomočijo dobro v človeku ter krepijo zavedanje, da je vsak korak napredka pomemben. Vsakemu posamezniku dajejo priložnost za vztrajanje, trud in razvijanje osebnega talenta v življenju, kar je še posebej pomembno pri ranljivih skupinah.

V prazničnem decembrskem času smo unikatne izdelke iz slovenskega lesa, ki nastajajo v več zaporih, lani podarili otrokom, ki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, letos pa poleg Zveze Sonček tudi Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje.

Slike članka
Zadnje objave
Na slovenskem paviljonu poslovni forum "Green Star"
Ministrstvo za javno upravo podelilo priznanja CAF za leto 2021
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Najbolj obiskano
1
Podpisan Memorandum o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe
2
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
3
Stranka Konkretno s konkretnim podmladkom 
4
Dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju pravosodja
5
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
Sorodne vsebine
Sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodnih taksah
Tesnejše sodelovanje med EU in ZDA bo prispevalo k večji varnosti v EU in svetu
Državni sekretar Zlatko Ratej na vladnem obisku Gorenjske regije
Velik napredek na področju digitalizacije pravosodja v času slovenskega predsedovanja Svetu EU
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja