Slovenska turistična organizacija s predstavitvijo slovenskega turizma in Alpske regije na slovenskem paviljonu v Dubaju
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Konkretno na Expu

V slovenskem poslovnem središču se je konec decembra odvila delavnica predstavitve slovenskega turizma s poudarkom na Alpski regiji. Po uvodnih nagovorih se je predstavilo kar 10 podjetij in organizacij Alpske Slovenije.

Obiskovalce je na slovenskem paviljonu sprejel in pozdravil Jurček Žmauc, direktor paviljona: 

Predstavitev Slovenije na Expu v Dubaju zaenkrat ocenjujemo kot izjemno uspešno, v mesecu oktobru in novembru smo skupaj zabeležili več kot 220.000 obiskovalcev, povprečna ocena vsebin paviljona s strani obiskovalcev je visoka 8,5. Pozitivnih odzivov pa ne dobivamo le od obiskovalcev, temveč tudi od podjetij, ki se predstavljajo na slovenskem paviljonu, kamor je usmerjen fokus naše predstavitve. Do danes se je na slovenskem paviljonu predstavilo več kot 40 podjetij, v poslovnem središču pa smo gostili več kot 70 dogodkov in poslovnih srečanj. Expo je izjemna priložnost, da Slovenijo predstavimo svetu ne le kot inovatorko na številnih področjih, temveč tudi kot priljubljeno turistično destinacijo.

				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija

Pomembno vlogo v predstavitvi Slovenije igra tudi Slovenska turistična organizacija, ki na slovenskem paviljonu vsakodnevno skrbi za promocijo slovenskega gospodarstva in turizma. V okviru gostovanja slovenskih turističnih regij sta se na slovenskem paviljonu že predstavljali mesti Ljubljana in Maribor ter koroška regija, tokrat je v ospredju Alpska Slovenija, ki bo, verjamemo, na edinstven način predstavila svoje atribute. S tovrstnimi delavnicami bomo obiskovalcem omogočili, da spoznajo prav vse kotičke Slovenije.

				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija

Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj in koordinator predstavitve makro destinacije Alpska Slovenija na Expo Dubai, je zbranim poslovnim partnerjem predstavil naravne in kulturne značilnosti ter turistično ponudbo regije, ki sega vse od Julijskih Alp, preko Kamniško-Savinjskih Alp do Pohorja.

Destinacijo Alpska Slovenija je na dogodku zastopalo 10 podjetij in organizacij, in sicer Alpinia d.o.o., Destina Bohinj, Hotel Ribno Bled, RTC Krvavec, Sava Hotels & Resorts, združenje Kamniško Savinjske Alpe, LTO Rogla Zreče, Razvojna agencija RAGOR, Turizem Bled in Turizem Bohinj. S slovensko turistično ponudbo se je na individualnih sestankih s predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva seznanilo preko 25 udeleženih turističnih agentov in organizatorjev potovanj iz ZAE.

				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija

Langus, ki je odgovoren za predstavitev Alpske Slovenije v Dubaju je zaključil, da je Slovenija razdeljena na 4 makroregije, ki so si med seboj zelo različne. »In ravno zato je bila odločitev, da vsaka regija predstavi posebej kar je njej lastno in posebno, pravilna. In prav to je dodana vrednost predstavljanja v Dubaju, ki se bo, upam, nadaljevala tudi v prihodnosti.«

Eva Štravs Podlogar, direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, ki je bila ob potrditvi projekta Expo 2020 državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je dodala: »Res verjamem v projekte, kjer predstavljamo Slovenijo kot inovativno državo. Zelo sem zadovoljna s predstavljanjem Slovenije v Dubaju. Vseskozi, ko smo se dogovarjali kaj naj paviljon predstavlja, kakšen naj bo, sem verjela da bo nekaj posebnega in res je čudovit, vpadljiv, predstavlja to, kar predstavlja Slovenijo.«

				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija

Živa Vincetič iz Slovenske turistične organizacije je dodala, da z veseljem soustvarjajo predstavitev Slovenije v Dubaju. 

S predstavljanjem posameznih regij bodo imeli naši partnerji možnost še podrobneje spoznati Slovenijo, njene skrite kotičke in petzvezdična doživetja, ki jih ponuja. Upamo, da se bo po naši predstavitvi na Expu še več gostov iz Zalivskih držav odločilo obiskati našo državo, ki jo z Dubajem od septembra dalje povezuje tudi direktna letalska linija Flydubai.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
3
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
4
Poslovni forum jugovzhodne Slovenije na slovenskem paviljonu v Dubaju
5
Zdravko Počivalšek
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja