Ministrstvo za javno upravo podelilo priznanja CAF za leto 2021
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Skrb za kakovost ni obremenitev, temveč edina možna izhodna strategija.

Na Ministrstvu za javno upravo že od leta 2016 poteka projekt Uvajanja sistemov vodenja kakovosti v organe javne uprave. V tem času je bil Skupni ocenjevalni okvir – model CAF (Common Assessment Framework) – uveden in ponovno uporabljen v več kot 100 organizacijah javne uprave in širšega javnega sektorja. 

Skrb za kakovost ni obremenitev, temveč edina možna izhodna strategija. Tako kot državljani, ki smo se morali prilagoditi ukrepom in spremeniti način življenja, smo tudi organizacije morale najti načine, kako nadaljevati s svojim delom. To je še posebej pomembno za organizacije v javni upravi, saj naše delo pripomore k splošni blaginji vse družbe. Organizacije, ki imajo v svojem DNK zapisana načela odličnosti, ki razumejo vlogo voditeljstva, ki učinkovito načrtujejo in strateško razmišljajo, ki procese prilagodijo potrebam trga in skrbijo za svoje zaposlene, iz trenutne krize izhajajo močnejše, odpornejše in boljše.

... je na podelitvi poudaril minister za javno upravo Boštjan Koritnik. 

Model CAF je na evropski ravni prepoznan kot orodje uvajanja izboljšav v javni upravi. Omogoča izmenjavo dobrih praks, vključuje zaposlene v izvajanje sprememb, daje vpogled v prednosti organizacije in kaže področja, kjer se lahko izboljša. Model CAF v svojem bistvu odgovarja na vprašanje, kaj organizacije delajo dobro in kje se lahko še izboljšajo. 

''Brez dvoma lahko trdimo, da model CAF konkretno vpliva na notranje delovanje organizacije, saj izboljša interno komunikacijo, spodbuja timsko delo in izboljšuje odnose med ljudmi. Hkrati ima osrednjo vlogo pri zagotavljanju kakovostnih storitev v javni upravi, kar pa vpliva na vse državljanke in državljane'', je dodal minister Koritnik.

Priznanja so na podelitvi prevzeli predstojniki organov (ministri, generalni direktorji, direktorji, načelniki), predstavniki vodstev za kakovost in vodje samoocenjevalnih skupin. Med prejemniki priznanja CAF pa je bilo letos tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

Ministrica dr. Simona Kustec je ob prejemu priznanja povedala, da predstavlja samoocena, ki je del modela CAF, ogledalo dela ministrstva, akcijski načrt ukrepov pa gonilo napredka tako pri notranji organizaciji, kot sodelovanju s številnimi deležniki, ki vstopajo v prostor izobraževanja, znanosti, športa in mladine:

Ključne so ravno izboljšave. V postopku CAF so te konkretno vezane na ukrepe, ki zagotavljajo vpeljavo potrebnih sprememb za omogočanje agilnosti našega ministrstva.

Vir: MJU

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
2
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
3
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
4
Gospodarski minister Počivalšek: »Strategija, da vlagamo v ljudi in podjetja je pravilna«
5
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja