Na slovenskem paviljonu poslovni forum "Green Star"
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

V slovenskem poslovnem središču v Dubaju je pred dnevi potekal poslovni forum v organizaciji Centra energetskih rešitev (CER), javne agencije SPIRIT Slovenija ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je osvetlil ključne korake za doseganje podnebnih ciljev ter temeljev za vzpostavitev sodobne podnebno nevtralne ekonomije.


Uvodoma so udeležence pozdravili Matic Volk, generalni komisar Slovenija za Expo, dr. Tomaž Kostanjevec, direktor javne agencije SPIRIT Slovenija, državna sekretarja – Andrej Čuš, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Anton Harej, državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Osrednje predavanje je imel Gregor Benčina, (izvoljeni) predsednik zavoda CER, ki je predstavil projekt »Green Star« in osvetlil njegov namen: »Namen projekta je ozavestiti slovenska podjetja, da morajo na področju trajnosti nekaj storiti in da stvari, v kolikor jih ne merimo, težko izboljšamo. Zato je v prvi fazi namen izmeriti kje smo danes, nato določiti cilje, pogledati kje so naše močne in kje šibke točke. Šele nato se lahko podamo na pot izboljšanja našega trajnostnega vtisa. Projekt Green Star je namenjen vsem podjetjem, ki se zavedajo pomena pridobivanja konkurenčnih prednosti tudi na podlagi trajnostnega razvoja.«

Dogodek so nadaljevali s panelom, kjer so sodelovali Saša Bavec, član uprave Knauf Insulation, ki je povedal, da podjetja nikoli ne bodo govorila »istega jezika« na področju trajnosti, saj prihajajo iz različnih področij, imajo različno zgodovino in različno razumejo trajnost. Lovro Peterlin, izvršni direktor A1 Slovenija je predstavil prehod podjetja do ogljične nevtralnosti, kar načrtujejo v naslednjih 9 letih. »Celotna družba veliko govori o pomembnosti trajnosti, vendar v to ne vlaga zares. To moramo spremeniti«. Panelu se je pridružil tudi  Sushil Wadhwa, izvršni direktor in predsednik Platinum World Group, Mumbai.

Na koncu sta svoje projekte predstavila še podjetji Iskraemeco in AMZS, partnerja zavoda CER.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
3
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
4
Poslovni forum jugovzhodne Slovenije na slovenskem paviljonu v Dubaju
5
Zdravko Počivalšek
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja