Konkretno od danes tudi uradno članica Povežimo Slovenijo
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Zdravko Počivalšek: ''Veselimo se volitev.''

Slovenija zdravega razuma zagotavlja, da je ustvarjalno delo cenjeno, da ne obremenjuje okolja in poskrbi za tiste, ki se znajdejo v težavah.

Gibanje Povežimo Slovenijo se povezuje s ciljem preseganja starih zamer z načinom povezovanja najboljšega, kar premoremo skupaj. S podpisom pogodbe so se podpisnice Konkretno, Lista Franca Kanglerja, Nova Socialdemokracija, Slovenska ljudska stranka in Zeleni Slovenije zavezale, da bodo pod imenom Povežimo Slovenijo oblikovale skupno listo najboljših kandidatov. Preko povezovanja ustvarjamo nove priložnosti, ki imajo pred očmi razvoj. Naše poslanstvo je grajenje dinamične in povezane družbe, ki ne bo nikogar pustila zadaj.

Cilji gibanja so osnovani okoli treh koncentričnih krogov: liberalno gospodarskega, ljudskega in zelenega, katerih stična točka je strpnost v komuniciranju in skupno iskanje rešitev. Ponujamo Slovenijo v Sloveniji, to je naša sredina. To bi morala biti tudi slovenska sredina. Z vstopom stranke Konkretno Sloveniji dajemo zagotovilo, da bo vsaka podana rešitev premišljena vsaj iz treh različnih zornih kotov. 

V prihodnosti si ne smemo dovoliti, da v ospredje dajemo to ali so posameznikova prepričanja bolj leva, liberalna ali desna, ampak, da bo pomembo to, kaj počne. Pomembno mora postati to, kaj prispeva k večji uspešnosti naše države. Predsednik Konkretno Zdravko Počivalšek je poudaril:

Druži nas temeljni cilj, kakšna bo Slovenija prihodnosti. Med nami so razlike, to je za vsako odprto družbo normalno, ampak mi kažemo, da smo skupaj pripravljeni preseči razlike in naš pogled usmeriti v tisto, kar nam je skupno, skrb za prihodnost Slovenije. Dokazati moramo, da z novo politično formulo mislimo resno. Namesto boja potrebujemo sodelovanje in namesto razkola potrebujemo povezovanje. S tem spreminjamo mišljenje v Slovenski politiki, gradimo odgovoren družbeni in gospodarski razvoj. Veselimo se volitev.

V Konkretno se namreč zavedamo, da je bila Slovenija močna samo takrat, ko je bila gospodarsko uspešna. V prihodnosti mora življenje na podeželju spet postati privilegij, pogoje za razvoj na način, da spoštujemo načela trajnosti, pa moramo ustvariti povsod. Nujni predpogoji za to so vključenost, vzajemnost in tolerantnost, še posebej do preteklosti. Napake iz preteklosti ne smejo biti nepremostljiva ovira za uspeh v prihodnosti. Pravila morajo veljati za vse enako.

Podpredsednik Konkretno Alojz Kovšca je ob podpisu pogodbe dejal:

Sodelovali bomo z vsemi, ki so pripravljeni na sodelovanje. Žal se je v politika spremenila v šport, kjer zmagujejo ekipe na podlagi diskreditacij, mi bi radi politiko spremenili v šport, kjer zmagujejo rezultati in sodelovanje.

Verjamemo, da je to prava pot naprej. Vedno okoli treh načel: kaj je dobro za ljudi, kaj za gospodarstvo in kaj za naravo? V gibanju sodelujejo ljudje, ki sledijo jasno postavljenemu cilju: da skupaj premaknemo stvari na bolje. In ni naključje, da so podporniki gibanja Povežimo Slovenijo najbolj optimistični med vsemi. Slovenijo želimo spremeniti v državo sodelovanja.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
2
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
3
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
4
Zdravko Počivalšek
5
Gospodarski minister Počivalšek: »Strategija, da vlagamo v ljudi in podjetja je pravilna«
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja