Minister z ekipo obiskal pravosodne deležnike v Primorsko-notranjski regiji
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Minister Marjan Dikaučič je s sodelavci ministrstva obiskal pravosodne deležnike na območju Primorsko-notranjske regije, kjer je med drugim z različnimi organizacijami sklenjenih 29 sporazumov za izvrševanje dela v splošno korist.


Minister je obisk regije začel v Cerknici na delovnem posvetu Vlade Republike Slovenije. Nato pa je ekipa ministrstva za pravosodje obiskala Javni zavod Park vojaške zgodovine Pivka, kjer so jim predstavili njihov potek dela ter razkazali prostore. Kot izvajalska organizacija sodelujejo že od začetka delovanja probacije. Poleg omogočanja dela v splošno korist, se osebam posvetijo, z njimi opravljajo razbremenilne in motivacijske pogovore in prispevajo k boljšemu vključevanju oseb v socialno okolje. Minister se je ob tej priložnosti iskreno zahvalil direktorju javnega zavoda Janku Boštjančiču za izjemno delo, ki ga zavod kot izvajalec sankcij opravlja in s tem prispeva k vključevanju oseb na probaciji v lokalno okolje.


V regiji je sicer z različnimi deležniki sklenjenih kar 29 sporazumov za izvrševanje dela v splošno korist. Med njimi so vzgojno-izobraževalne ustanove, socialno-varstvene organizacije, lokalne samouprave, komunalni podjetji pa tudi nevladne organizacije.


Ob obisku Okrajnega sodišča v Postojni se je minister s predstavniki okrajnih sodišč v regiji – ta so poleg v Postojni še v Ilirski Bistrici in v Cerknici - pogovarjal predvsem o infrastrukturnih projektih pa tudi o prenovi sodne zakonodaje. V sklopu regijskega obiska pa se je minister srečal tudi s predstavniki postojnskega zunanjega oddelka Okrožnega državnega tožilstva v Kopru.


Kot je minister Dikaučič že večkrat poudaril so terenski obiski izjemna priložnost, da izvemo, kako se v praksi uresničuje zakonodaja in drugi ukrepi, ki so sprejeti na državni ravni ter da se tudi seznanimo z izzivi, s katerimi se srečujejo pravosodni deležniki v regiji. Te informacije so namreč v pomoč, da lahko zagotovimo čim boljše pogoje za delovanje pravosodnega sistema.


Regijski obisk Vlade se je zaključil na večerni javni tribuni v Pivki, kjer so se predstavniki Vlade RS srečali z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.


 
 

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
2
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
3
Zdravko Počivalšek
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
5
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja