''Slovenska hrana je znana po izjemni kakovosti''
Na svetovni razstavi Expo 2020 bomo čez nekaj dni pričeli z devetim tematskim sklopom - prehrana in kmetijstvo, v okviru katerega je slovenski paviljon gostil delegacijo in poslovni forum.
Poslovni forum Zelena miza Evrope se je odvil v organizaciji javne agencije Spirit Slovenija, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z namenom promocije vrhunskih slovenskih živilskih podjetij, ki sodelujejo pri strateških raziskavah in inovacijah za bolj trajnostno proizvodnjo hrane.
Janez Rebec, predsednik živilske zbornice Slovenije ter direktor podjetja Delamaris in Pivka je izpostavil, da imajo veliko pričakovanj, vsako podjetje si želi priti v ta del sveta. »V zadnjem času smo veliko vložili v promocijo in si želimo, da bi bili bolj prisotni v tej regiji, kjer je prisotnost trenutno bolj skromna,« je dodal.
Aleš Kuhar, agrarni ekonomist, profesor je predstavil slovensko kmetijsko – živilsko proizvodnjo, ključna pravila, standarde, ki pripomorejo k temu, da je Slovenija v vrhu sveta kar se tiče kakovosti proizvodnje hrane.
Na poslovnem forumu so sodelovala številna podjetja, med njimi Panvita, Perutnina Ptuj, Radenska, Pivka perutninarstvo, mlekarna Krepko, mlekarna Planika, Eurogarden, Vina Koper in ostali. V naslednjem tednu bo slovenski paviljon gostil številne dogodke inovativnih slovenskih podjetij na temo prehrane in kmetijstva.
Feb 16, 2022