Sprejem slovenskega kolesarskega zvezdnika in zmagovalca dirke po Združenih arabskih emiratih Tadeja Pogačarja
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Konec februarja je slovenski paviljon obiskal Tadej Pogačar, najboljši kolesar na svetu, Slovenec, ki je včeraj slavil izjemno zmago na dirki po Združenih arabskih emiratih. Pogačar je naš paviljon obiskal v sklopu dogodka, ki so ga pripravili javna agencija Spirit Slovenija, Slovenska turistična organizacija in Medex.



				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija


Skupaj s Slovenci, ki živijo in delajo v Dubaju ter številnimi visokimi gosti, smo našega kolesarskega super šampiona sprejeli z bučnim aplavzom in vzkliki.

Občutki ob zmagi so fenomenalni, vesel sem, da jo lahko danes praznujem tukaj, na prelepem koščku Slovenije sredi Dubaja. Nisem pričakoval takega sprejema, slovenski paviljon je definitivno eden najlepših, je povedal Tadej Pogačar


				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija

Matic Volk, generalni komisar Slovenije za Expo je uvodoma izpostavil: 

Slovenija premore veliko število vrhunskih športnic in športnikov, ki osvajajo medalje na največjih tekmovanjih. Naše športne dosežke predstavljamo tudi v interaktivni sobi slovenskega paviljona na Expu v Dubaju. Počaščeni smo, da je danes z nami eden izmed izjemnih športnikov, na katerega smo tako zelo ponosni. Tadej, v imenu celotne ekipe in, verjamem, vseh prisotnih, ti čestitam za vse dosežke. Hvala, ker zastopaš slovenske barve in širiš ugled naše domovine.


				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija


Tadej Pogačar je trenutno najmočnejša vez med državo, ki gosti Expo 2020, torej Združenimi arabskimi emirati in našo Slovenijo.

To je dejstvo ki nam je v veliko čast, ga pa moramo nadgraditi s tem, kar Slovenija danes zna in predstavlja. Če se izrazim s prispodobo: Tadej nam je vrata odprl, mi pa moramo poskrbeti, da bodo ostala odprta. Odprta pa bodo ostala, če bomo na trgih zalivskih držav in posebej tu, v Dubaju, tudi v prihodnje delovali tako kot delujemo na Expu: kot ena ekipa, ki igra na isti gol,

... je dodal direktor javne agencije Spirit Slovenija, ki je odgovorna za celovito predstavitev Slovenije na svetovni razstavi Expo 2020.


				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija


Na dogodku je bil premierno predstavljen promocijski video Slovenske turistične organizacije, ki so ga posneli skupaj s Tadejem, ogledate si ga lahko na povezavi, kjer smo spoznali njegove najljubše kolesarske poti in Slovenijo. Ob tem je Tadej Pogačar, tudi ambasador slovenskega turizma, poudaril, da je vedno znova navdušen, iz kako lepe države edinstvenega naravnega bogastva prihaja:

Rad pripomorem k temu, da cel svet prepozna našo državo kot turistično destinacijo za aktivni oddih. Veseli me, da lahko tudi sam prispevam kamenček v ta mozaik, da ljudem povem in pokažem, kako lepa je pravzaprav Slovenija.

Tadej Pogačar, trenutno vodilni kolesar na svetovni lestvici, ki je s svojimi športnimi dosežki osupnil svet, je danes tudi uradno postal ambasador čebel, čebeljih pridelkov in čebelam prijaznega sveta. Združil je moči s podjetjem Medex, s katerim je podpisal skupno zavezo, da bodo z združenimi močmi širili zavedanje o pomembnosti čebel kot opraševalk. 


				Foto: Spirit Slovenija			Foto: Spirit Slovenija


Na dogodku je bil na ogled tudi napovednik filma Contour Slovenia, katerega premiera se bo odvila jutri, 28. februarja ob 19. uri na slovenskem paviljonu. Ob tem so ustvarjalci izpostavili:

Kolesarski podvig je trajal 9 dni, skupaj z ekipo smo prevozili 1.585 km poti ob slovenski državni meji, s kar 29.500 višinskimi metri. Prepustite se vodenju po lepotah naše dežele, še nikoli videnih predelih pokrajine in doživite Slovenijo skozi nepozabno kolesarsko avanturo, ki je ujela tako težke kot lepe trenutke, ki so jih take športne avanture vedno polne.

Zadnje dejanje dogodka je bila tiha licitacija dresa Tadeja Pogačarja, katerega ves izkupiček bo šel Junakom 3. nadstropja, društvu staršev otrok zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku. Od jutri dalje bo aktiven e-mail: auction.expo@spiritslovenia.si, kjer boste lahko do konca Expa 2020 dražili Tadejev dres.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
3
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
4
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
5
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja