Državni zbor sprejel spremembe Zakona o dohodnini
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Poslanke in poslanci so na petkovi izredni seji Državnega zbora potrdili spremembe zakona o Dohodnini ter s tem izpolnili še eno izmed zavez iz koalicijske pogodbe 2020-2022.
 
Glavni namen novele je preko davčnih spodbud stimulirati gospodarstvo v smeri večje produktivnosti in prispevati k ohranjanju visoke gospodarske aktivnosti. Gre za nujne spremembe, s katerimi bomo dosegli višje neto plače za vse zaposlene, kar je pomemben motiv za delo in bo imelo pozitiven vpliv na potrošnjo.
 
Novela Zakona o dohodnini preko davčnih olajšav prinaša višje neto dohodke ljudem, stimulira gospodarstvo v smeri večje produktivnosti in aktivnosti, povečuje sposobnost našega gospodarstva, da zadržuje in tudi na novo privablja visoko strokovne in perspektivne mlade kadre, ki morajo postati gonilo gospodarskega napredka in uvaja davčne oprostitve za najbolj ranljive družbene skupine; na predlog poslanske skupine Konkretno je v zakon vključena rešitev, da po novem družinske pokojnine ne bodo več obdavčene. Novela zakona prav tako uvaja oprostitev dohodnine za dohodke iz šolskih skladov ter tako imenovano seniorsko olajšavo.
 
Raziskave in projekcije kažejo, da je nižanje davkov naložba v prihodnost, ki bo omogočila višje plače, več zaposlovanja, višjo potrošnjo in višjo gospodarsko rast. Posledično se zato davčni prihodki razmeroma kmalu vrnejo oziroma celo presežejo raven pred razbremenitvijo.
 
V poslanski skupini Konkretno smo prepričani, da je to prava pot do višjih dohodkov zaposlenih in hkrati do višje produktivnosti in konkurenčnosti našega gospodarstva.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
2
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
3
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
4
Zdravko Počivalšek
5
Gospodarski minister Počivalšek: »Strategija, da vlagamo v ljudi in podjetja je pravilna«
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja