Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je nedavno obiskala gimnaziji v Ormožu in Ljutomeru ter se udeležila otvoritve nove telovadnice ob Osnovni šoli Kapela v občini Radenci.
 
V okviru obiska se je ministrica srečala z ravnatelji in župani ter seznanila z izvajanjem dela v aktualnem šolskem letu, s posebnim poudarkom na odzivih pri vključevanju otrok iz Ukrajine. Ministrica si je na terenu ogledala tudi potek investicijskih del, povezanih z uspešnim vladnim sofinanciranjem vrtčevske in šolske infrastrukture. Ravnatelji in ravnateljice so ministrico seznanili z izzivi na področju zaposlovanja v vzgoji in izobraževanju ter s potrebami po drugih novih prepotrebnih investicijah.


Posebno pozornost je ministrica namenila uspešnosti izvajanja dveh novih srednješolskih programov, ki sta bila regiji dodatno odobrena in se izvajata v tem šolskem letu (program Zdravstvena nega na Gimnaziji Ormož in program Medijski tehnik na Gimnaziji Ljutomer).


Ob obisku Gimnazije Ormož se je ministrica Kustec zahvalil dijakom in zaposlenim za predstavitev novega programa Zdravstvena nega in izrazila zadovoljstvo ob dobrem vpisu. Na Gimnaziji Ormožu so si 12 let prizadevali za ta program, ki izobražuje za enega od najpomembnejših poklicev. »Tako strokovna presoja pred razmestitvijo novega programa kot sedanji vpis kažeta, da smo sprejeli pravo odločitev«, je poudarila ministrica Kustec.


V nadaljevanju obiska je ministrica obiskala še Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, kjer so v tekočem šolskem letu začeli izvajati nov program Medijski tehnik. Gimnazija v Ljutomeru izvaja 5 izobraževalnih programov in ima skupno 611 dijakov.


Pred zaključkom obiska pa se je ministrica udeležila še slavnostne otvoritve nove telovadnice ob Osnovni šoli Kapela. V nagovoru je poudarila, da je financiranje projekta omogočilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki je zagotovilo več kot milijon evrov finančnih sredstev. Občankam in občanom je ministrica iskreno čestitala in jim zaželela, da bo nova telovadnica pripomogla k ohranjanju športnega duha in športne kondicije v občini Radenci.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Poslovni forum jugovzhodne Slovenije na slovenskem paviljonu v Dubaju
2
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
3
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
5
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja