30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Šport je tisti, ki združuje in povezuje in športniki si v prvi vrsti zaslužijo še večji posluh in podporo države.

Predlog zakona prinaša zagotovitev finančnih sredstev za financiranje in sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo v letih od 2023 do 2027, in sicer v skupni višini 150 milijonov evrov.
 
Konec februarja je skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim poslancem PS Konkretno, Gregorjem Peričem v obravnavo vložila Predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v RS v letih od 2023 do 2027. S predlogom zakona želimo zagotoviti dodatna sredstva za investiranje v posodobitev in vzdrževanje objektov, namenjenih športu. Pomemben dejavnik športnega udejstvovanja je tudi materialno okolje, zato s predlogom zakona želimo omogočiti učinkovito in dostopno mrežo kakovostnih športnih objektov in površin za šport v naravi. 

Objekti za kakovostni in vrhunski šport morajo namreč slediti stalnemu razvoju posameznih športnih panog. Mrežo vadbenih športnih objektov in površin za šport v naravi pa bo treba ustrezno vzdrževati in obnavljati po načelih trajnostnega razvoja. Ker so za to potrebna dodatna finančna sredstva, želimo s predlogom zakona zagotoviti dodatna sredstva, in sicer v skupni višini 150 milijonov eurov za obdobje od 2023 do 2027. 
 
Predlog zakona je bil minuli ponedeljek potrjen na matičnem odboru DZ in sicer z 8 glasovi za in nobenim glasom proti. Vodja PS Konkretno, Gregor Perič je ob tem izpostavil:

Cilj, ki ga zasledujemo predlagatelji, je učinkovita poraba javnih sredstev, razvoj področja, dvig kakovosti in trajnostnosti športne infrastrukture. To pomeni investiranje v posodobitev in vzdrževanje objektov namenjenih športu, ob upoštevanju specifik in specifičnih potreb prostora, tako na lokalni kot državni ravni.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
3
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
5
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja