''Slovenska hrana je znana po izjemni kakovosti''




Na svetovni razstavi Expo 2020 bomo čez nekaj dni pričeli z devetim tematskim sklopom - prehrana in kmetijstvo, v okviru katerega je slovenski paviljon gostil delegacijo in poslovni forum.
Poslovni forum Zelena miza Evrope se je odvil v organizaciji javne agencije Spirit Slovenija, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z namenom promocije vrhunskih slovenskih živilskih podjetij, ki sodelujejo pri strateških raziskavah in inovacijah za bolj trajnostno proizvodnjo hrane.
Foto: Spirit Slovenija
Janez Rebec, predsednik živilske zbornice Slovenije ter direktor podjetja Delamaris in Pivka je izpostavil, da imajo veliko pričakovanj, vsako podjetje si želi priti v ta del sveta. »V zadnjem času smo veliko vložili v promocijo in si želimo, da bi bili bolj prisotni v tej regiji, kjer je prisotnost trenutno bolj skromna,« je dodal.
Aleš Kuhar, agrarni ekonomist, profesor je predstavil slovensko kmetijsko – živilsko proizvodnjo, ključna pravila, standarde, ki pripomorejo k temu, da je Slovenija v vrhu sveta kar se tiče kakovosti proizvodnje hrane.
Foto: Spirit Slovenija
Na poslovnem forumu so sodelovala številna podjetja, med njimi Panvita, Perutnina Ptuj, Radenska, Pivka perutninarstvo, mlekarna Krepko, mlekarna Planika, Eurogarden, Vina Koper in ostali. V naslednjem tednu bo slovenski paviljon gostil številne dogodke inovativnih slovenskih podjetij na temo prehrane in kmetijstva.
Feb 16, 2022